Odbrana Kneževića predložila jemstvo od 75.000 funti
Privođenje Kneževića, Foto: CdM

Advokat Đukanović potvrdio

Odbrana Kneževića predložila jemstvo od 75.000 funti

Advokat odbrane Duška Kneževića, Zdravko Đukanović, potvrdio je za A plus televiziju da je podnesena žalba u odnosu na odluku o pritvoru i predloženo jemstvo u iznosu od 75.000 britanskih funti.

Tvrde da je ovaj predlog pravedan, uzimajući u obzir da je Knežević tražio i obezbjeđenje od 24 sata te da napuštanje Crne Gore nije realna opcija.

“Duško Knežević nije bjegunac, već je napustio Crnu Goru kako bi izbjegao politički teror i progon Mila Đukanovića”, izjavio je advokat odbrane.

Odbrana je uložila žalbu, ističući potrebu za zamjenom mjera pritvora mjerama zabrane napuštanja Crne Gore, uz određivanje jemstva od 75.000 britanskih funti.

Đukanović je naglasio da je ovaj iznos usklađen s presudom koja je predsjedniku Atlas grupe izrečena u Velikoj Britaniji, a koju je Knežević već poštovao.

Posebno je istaknuta potreba za obezbjeđenjem od 24 sata po ukidanju pritvora, izražavajući zabrinutost za bezbjednost Kneževića.

Podsjetimo, odbrana je insistirala da ovo obezbjeđenje bude pruženo od strane protivterorističke jedinice MUP-a Crne Gore.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.