Škerović: Pokazati na terenu ko je gazda
/Foto: Mediabiro

Škerović: Pokazati na terenu ko je gazda

Crnogorske košarkašice nakon dva dana treninga u Podgorici sjutra putuju za Sarajevo, gdje će u četvrtak utakmicom protiv selekcije Bosne i Hercegovine otvoriti novi kvalifikacioni ciklus. Crna Gora će osmi uzastopni plasman na Evropskom prvenstvu juriti u grupi gdje su još Švajcarska i Luksemburg. Baš zbog toga, iako nikad mlađi tim, Crna Gora nosi ulogu prvog favorita.

-Mislim da smo prvi put u ovoj situaciji, da nakon dobrog rezultata na posljednjem prvenstvu Evrope imamo dobar žrijeb i realno grupu, gdje smo favoriti. Smatram da smo favoriti i protiv Bosne i Hercegovine i Švajcarske, ali moramo na terenu pokazati ko je gazda - kazala je selektorka Crne Gore Jelena Škerović.

Crnogorska selekcija duelom u četvrtak u Sarajevu, počinje novi ciklus kvalifikacija za šampionat Evrope, a tri dana kasnije u Igalu ugostiće Švajcarsku. Sam start kvalifikacija može da odredi dalji tok.

-Imamo lakšu grupu, ali mi moramo da odigramo na svom nivou i opravdamo ulogu favorita. Cilj je da nastavimo dobre igra sa Evropskog prvenstva. Želja je da u svakom FIBA prozoru pružimo šansu mlađim košarkašicama. U ovom ciklusu šansu će dobiti po dvije igračice iz selekcija do 16 i 20 godina - rekla je Škerović na konferenciji za novionare, održanoj u Košarkaškom savezu.

Govoreći o protivniku na startu kvalifikacija, nekadašnja kapitenka, a sada selektorka naglasila je da ne znaju mnogo o selekciji Bosne i Hercegovine. Činjenica je da je selekciju preuzeo mladi stručnjak iz Srbije Miloš Pavlović, a za razliku od ranijih godina, osim Amerikanke Džons nema dobro poznatih imena poput Babić, Kapor, Džebo, Gajić, tako da je iz generacije koja je pisala istoriju ostala gotovo samo Milice Deura.

-Imaju novog selektora, novi sistem igre. Znamo neke igračice koju su i ranije pozivane. Fokusiraćemo se na nas, na ono što mi treba da radimo u odbrani i napadu. Ukoliko to uspijemo, rezultat neće izostati. Švajvarska možda nije na visokom nivou, ali ako joj se dozvoli prilika da igra svoju igru imaćemo problema -rekla je Škerović.

Za razliku od prvenstva Evrope ljetos kada su Crnogorke oduševile osvajanjem osmog mjesta, sada ćemo biti u drugačijem sastavu – nema Nataše Mek, Bojane Kovačević i Sofije Živaljević.

-Mek je imala problema sa leđima, vratila se u trenažni proces i već naredne sedmice bi trebala da počne sa utakmicama. Sa nama nije ni Bojana Kovačević, koja zbog obaveza u klubu u Kini, nije mogla da se odazove pozivu - rekla je Škerović i objasnila da je u reprezentaciji ponovo Amerikanka Taja Rejmer, koja je sa crnogorskom reprezentacijom odradila pripreme pred Evropsko prvenstvo i sada će prvi put imati priliku da odigra zvaničnu utakmicu u dresu Crne Gore.

Izvor Mportal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.