Torta koja se ne peče gotova je za samo pola sata, u okus ove slastice ćete se sigurno zaljubiti

Torta koja se ne peče gotova je za samo pola sata, u okus ove slastice ćete se sigurno zaljubiti

Pijesak torta jedan je od najpoznatiji kolača koji se pravi bez pečenja. Priprema se brzo i jednostavno, tj. dovoljno je tek 30-ak minuta da bude gotov. Premda je riječ o jednostavnom kolaču, na stolu izgleda doista raskošno, a okus mu je nevjerovatan.

Ova torta sastoji od tri vrlo ukusne kreme koje imaju potpuno istu osnovu. Budući da je osnovna krema identična, ono što je različito su namirnice koje se u nju dodaju za finalni okus. Tako je jedna krema s okusom oraha, druga s kokosom, a treća s keksima.

Sastojci:

1 l mlijeka
4 pudinga od vanilije
300 g šećera
250 g maslaca
200 g mljevenih keksa
200 g kokosa

200 g mljevenih oraha šlag za ukrašavanje

Priprema

Skuhajte četiri pudinga od vanilije, ali ne prema uputama s pakiranja, nego u 1 litri mlijeka. Zatim ohladite puding pa u njega dodajte pjenasto pomiješan maslac sa šećerom.

Smjesu podijelite te na tri dijela.

U jedan dio dodati kokos, u drugi mljevene orahe, a u treći mljevene kekse. Dodajte toliko sastojaka da puding bude dovoljno čvrst da se može razmazati.

U kalup za tortu staviti prvo kremu s keksom, potom kremu s kokosom, a na kraju s orasima.

Zatim ukrasiti tortu šlagom ili čokoladom te voćem po vašem izboru.

Izvor:Klix

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.