Ako je previše soli u kiselom kupusu dodajte ovo povrće i neutrališite višak
RJEŠENJE ZA PRESLANI KISELU KUPUS/ DOMACICAZAVAS

Ako je previše soli u kiselom kupusu dodajte ovo povrće i neutrališite višak

Od davnina je poznato da kiseli kupus i rasol u zimskim mjesecima jačaju naš imunitet osim što nam zadovoljavaju čula ukusa. Međutim, kiseljenje nekada može izmaći kontoli. Odnosno van kontrole je najčešće ruka koja soli.

Mnogi od nas su suočeni s pretjeranom količinom soli kada prvi put ili drugi put pripremaju kiseli kupus za zimnicu, a onda shvatimo da je preslan, sprečavajući nas da pripremimo omiljena jela poput sarme ili podvarka. Ali ipak, ne bacajte cijelu kacu. Priroda nam je dala rješenje. Postoje određene vrste povrća koje mogu upiti višak soli, kao što su šargarepa i zeleni paradajz. Da biste popravili presoljen kiseli kupus, potrebno je oko 1,5-2 kg šargarepe i zelenog paradajza. Probušite ih viljuškom i dodajte u kupus, i oni će apsorbovati višak soli.

Ako je kupus i dalje preslan, možete svaku glavicu kratko potopiti u ključalu vodu. Ova jednostavna metoda pomoći će vam da sačuvate vašu zimnicu i uživate u ukusnom kiselom kupusu bez brige o višku soli.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.