„Lavice” lako do četvrte pobjede, sad se čeka poklon drugih ili će rješavati duel sa Švedskom
Foto: IHF

„Lavice” lako do četvrte pobjede, sad se čeka poklon drugih ili će rješavati duel sa Švedskom

Prvi uslov je ispunjen - rukometašice Crne Gore su rutinskom igrom savladale Senegal 29:21, što bi moglo da im bude dovoljno da se domognu četvrtfinala 26. Svjetskog prvenstva.

Sada će tim Bojane Popović čekati da se poklope ostali rezultati - da Švedska večeras savlada Mađarsku, koja bi onda u ponedjeljak morala da savlada Hrvatsku. Sve bi moglo da bude gotovo i večeras, ali je potrebno da se dogodi čudo - da Kamerun savlada Hrvatsku...

Ukoliko se taj scenario ne dogodi, „lavice” bi morale da na zatvaranju grupe 1, u ponedjeljak od 20.30 časova, savladaju Šveđanke, koje bi već večeras mogle da obezbijede plasman u četvrtfinale.

Za razliku od mečeva sa Kamerunom i Paragvajem u preliminarnoj fazi, kada im je trebalo vremena da uhvate pravi ritam, „lavice” su sada vrlo brzo nametnule svoj tempo i povele 3:1.

Senegal se nakratko vratio, a sve je riješeno serijom 7:0, kojom je Crna Gora stekla dvocifrenu razliku (16:6) u 25. minutu. Tačku na seriju je majstorskim golom stavila Dijana Mugoša, a perfektne su u 1. poluvremenu bile i Jelena Despotović, Bobana Klikovac, Marina Rajčić...

Selektorka je u nastavku pružila šansu Anastasiji Marsenić, koja je prethodna tri meča provela na tribinama, ali i Ivani Godeč, Tanji Ivanović, Đurđini Malović, Nataši Ćorović, Anastasiji Babović... Dobra stvar je i što su odmorile Mugoša, Tatjana Brnović, Despotovićeva, Klikovac i Nina Bulatović, u finišu i Rajčićeva.

Izvor Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.