Zara novom reklamom razbjesnjela cijeli svijet
Izvor: screenshot/X

Zara novom reklamom razbjesnjela cijeli svijet

Poznate ličnosti širom svijeta užasnute su kontroverznim fotografijama Zarine reklamne kampanje te pozivaju na bojkot popularne modne marke.

Naime, juče su profilima na društvenim mrežama brenda Zara osvanule reklamne fotografije nove kolekcije, a u kojima su mnogi prepoznali povezanost sa stradanjem Palestinaca te se poziva na bojkot, prenosi Klix.

Kontroverzne fotografije izazvale su izrazito negativnu reakciju, a nakon niza prozivki korisnika društvenih mreža širom svijeta Zara je uklonila fotografije sa svojih profila. Međutim, mnogi su složni da ovaj njihov postupak ne mijenja činjenice.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.