Objavljen uzrok smrti glumca Metjua Perija
Metju Peri

Objavljen uzrok smrti glumca Metjua Perija

Metju Peri je umro od "akutnog dejstva ketamina", lijeka koji se koristi za liječenje depresije.

Medicinska kancelarija okruga Los Anđeles objavila je toksikološki izvještaj, zaključivši da je glumac uzimao terapiju infuzijom ketamina za depresiju i anksioznost nedelju i po prije smrti. Ketamin u njegovom sistemu u vrijeme njegove smrti, međutim, “nije mogao biti od te terapije infuzijom, pošto je dejstvo ketamina tri do četiri sata ili manje“.

Prema izvještaju, ketamin u Perijevom sistemu je izazvao i “kardiovaskularnu prekomjernu stimulaciju i respiratornu depresiju“.

Nisu pronađeni dokazi korišćenja alkohola, metamfetamina, kokaina, heroina, PCP ili fentanila.

Faktori koji su doprinijeli Perijevoj smrti uključivali su utapanje, bolest koronarnih arterija i efekte buprenorfina. Buprenorfin se koristi za odvikavanje zavisnika od opioida.

Nakon operacije debelog crijeva 2018. godine prepisani su mu ljekovi za bolove, koji nisu bili dovoljni da mu ublaže tegobe, zbog čega je glumac sa ulice nabavljao oksikontin sa fentanilom.

Ono što je interesantno, prema zvaničnom izvještaju, Peri je neko vrijeme bio podvrgnut terapiji infuzijom ketamina, ali šest mjeseci prije nego što je preminuo, novi ljekar je odlučio da mu smanji dozu terapije jer se glumac osjećao bolje. Izvještaj ne kaže koliko često je Peri primao terapiju infuzijom ketamina u mjesecima prije nego što je umro.

Iako pušenje nije navedeno kao faktor koji doprinosi Perijevoj smrti, u izvještaju se navodi da je pušio dvije paklice cigareta dnevno, imao HOBP/emfizem i dijabetes.

Peri je godinama vodio bitku sa zavisnošću od droge i alkohola, o čemu je i sam javno govorio. Prvi put je otišao na rehabilitaciju 1997. godine, a onda se ponovo prijavio 2001. i 2011. Koliko su mu problemi bili veliki priznao je tek 2016, kada je u velikom intervjuu priznao da se ne sjeća da je snimao tri sezone Prijatelja zbog zavisnosti.

Metju Peri, glumac koji je tumačio ulogu Čendlera Binga u čuvenoj seriji “Prijatelji“, umro je u 55. godini.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.