Posne kuglice od krompira

Posne kuglice od krompira

Četiri ukusa od jedne smjese

Sastojci:

1 kg krompira

1 kašikica soli

prstohvat bijelog luka u prahu

prstohvat bibera

100 grama posnog majoneza

posni margarin

Ako volite jače ukuse: pola kašikice senfa

Sastojci za ukuse: 75 grama prženog kikirikija

100 grama susama

kašikica tucane paprike

suncokret

Priprema:

Ogulite i skuvajte krompir. Krompir treba da bude mek, ali da se ne raspada. Ne zaboravite da posolite krompir tokom kuvanja

Krompir izgnječite i dodajte začine. Prilagodite začine svom ukusu.

Ubacite u kompir kašiku posnog margarina i dobro izmiješajte. Sada dodajite posni majonez, kašiku po kašiku, sve dok ne dobijete meku smjesu koja se lako oblikuje, ali ne lijepi.

Podijelite ovu smjesu na 4 jednaka dijela.

Izmrvite kikiriki u blenderu. Tri kašike kikirikija dodajte u četvrtinu smjese i pomiješajte. Formirajte kuglice, a potom ih uvaljajte u ostatak mljevenog kikirikija

Propržite suncokret u tiganju, potom ubacite u četvrtinu smjese. Dobro pomiješajte i formirajte kuglice. 

U treću četvrtinu smjese ubacite kašikicu tucane paprike. Probajte i dodajte još ako volite ekstremno ljuto. Formirajte kuglice i njih uvaljajte u mljevenu papriku da poprime crvenu boju.

U poslednju četvrtinu smjese ubacite tri kašike susama. Formirajte kuglice,a onda ponovo uvaljajte u susam.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.