Poslanički klub DPS-a: Ono što je propustio PES u parlamentu da uradi PES u Vladi

"Evropa sad odbila da potpisima podrži civilizacijski čin iza kojeg stoje vodeće zemlje demokratskog svijeta"

Poslanički klub DPS-a: Ono što je propustio PES u parlamentu da uradi PES u Vladi

Pored naše apsolutne spremnosti da kolegama iz PES-a ponudimo da dopune ili izmijene tekst kojim poslanici pozivaju vladu da se pridruži kosponzorisanju Rezolucije UN-a o genocidu u Srebrenici, vladajuća stranka koja pritom nosi ime Evrope u svom nazivu, odbila je da svojim potpisima podrži civilizacijski čin iza kojeg stoje vodeće zemlje demokratskog svijeta okupljene u UN, kazali su u Poslaničkom klubu Demokratske partije socijalista (DPS).

Poslanici u Skupštini Crne Gore, njih 35, uputilo je danas pismo premijeru Milojku Spajiću, pozivajući Vladu na čijem je čelu da bez daljeg odgađanja donese odluku o kosponzorstvu prijedloga Rezolucije o genocidu u Srebrenici koja će se uskoro naći pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija.

Nakon toga, oglasili su se iz Poslaničkog kluba PES-a, navodeći da poštuju sve rezolucije koje su usvojene u crnogorskom parlamentu koje se odnose i na genocide počinjene na našim prostorima u prethodnom periodu, ali, kako kažu, ne podržavaju da se odgovornost imputira bilo kom narodu.

- Uprkos činjenici da se na spisku potpisnika ovog pisma nalaze i poslanici vlasti i opozicije, što je trebalo da potvrdi spremnost svih progresivnih politika u Crnoj Gori da prihvatamo civilizacijske standarde morala i ljudskosti 21. vijeka, Pokret Evropa sad nije smogao snagu da prihvati našu pruženu ruku. Njihovo naknadno saopštenje, i sakrivanje iza manipulativnog narativa o tome kako ne postoje genocidni narodi, iako u tekstu Rezolucije nema ni riječi o tome, govori o civilizacijskom rasponu između nas - navedeno je u saopštenju Poslaničkog kluba DPS-a.

Istakli su da duboko žale zbog te činjenice.

- Pa ipak, nadamo se da još ima vremena, da ono što je propustio da uradi PES u parlamentu, neće propustiti da uradi PES u vladi - poručuju u saopštenju.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.