Soap nokti su trenutno najpoželjniji manikir
/ -INSTAGRAM/OVERGLOWEDIT

Soap nokti su trenutno najpoželjniji manikir

Izgleda da će 2024. godina biti u znaku minimalizma. Najavile su to proljećno-ljetnje kolekcije slavnih dizajnera u kojima prednjače bijela i crna i suptilne nijanse, ali i nosivi trendovi poput pantalona visokog struka i bijelih haljina. I u svijetu manikira sve se više žena okreće nežnim varijantama. Najnoviji minimalistički trend je takozvani soup manikir.

Nokti su njegovani i lijepi, a bojom oponašaju nijansu sapuna u nježnoj bež, mliječnoj ili roze boji. To je korak dalje u odnosu na klasičnu nude nijansu kod koje je posebno važna baza, ali i prethodna priprema nokta uljem za nokte.

Poliraju se dok ne zasjaje, a bitna je i simetričnost nokta. Nakon osnovnog manikira dodaje se omekšavajući piling zbog kog se čini da su vam ruke upravo izašle iz pjenušave kupke, piše žena.hr. Naravno, nanosi se i gornji sloj koji može biti proziran ili u nekoj nježnoj nijansi. I mada lijepo izgleda na dugim noktima, ovj manikir je ipak najprivlačniji na kraćima.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.