Cherry red je trendi boja ovog proljeća
Shutterstock

Cherry red je trendi boja ovog proljeća

Nasuprot trendu "tihog luksuza" i neutralnih tonova boja, javlja se nova trendi boja sezone: crvena! Crvena kao višnja, odnosno cherry red. Ova boja je manifest radosti i ljubavi, predstavlja snagu i zavodljivu seksipilnost i stoga bez napora privlači pažnju.

Vrhunac cherry red trenda doživjeli smo na modnoj reviji SS24 brenda Gucci. Za svoju prvu kolekciju za Gucci, novi umjetnički direktor Sabato de Sarno koristio je dublju nijansu crvene koju je nazvao "Gucci Rosso", ugradivši je u pencil suknje, šortseve, kapute, odabrane dodatke i sjajni ruž na usnama modela. Najviše pažnje doživjela je lakovana tašnica u neodoljivoj boji višnje koja se presijava sa svakim korakom modela.

Proenza Schouler i Hermes bili među kućama koje su se isticale modelima u crvenoj boji, baš kao i Burberry i Chanel.

Kako nositi cherry red na proljeće 2024?

Svestranost ove boje leži u tome što može da se nosi od jutra do mraka, osvjetljava druge boje (zamislite samo kako luksuzno djeluje kombinacija bež i višnja crveno) i ističe vaš ten. Možda je za uvođenje ove boje u svakodnevno odijevanje potrebna određena modna hrabrost, ali se svakako isplati – rezultat je impresivan.

Maksi haljine

Kada uvodite cherry red u svoju garderobu, maksi haljine su možda najjednostavniji način. Zaista možete da ih kombinujete sa čitavim nizom odjeće i obuće u raznim bojama, a sa klasičnom crnom su bezvremenska kombinacija.

Višnja crveni dodaci: tašne i cipele

Ovo je odličan način da unesete promjenu i date živost svojoj odjeći. Bez obzira na to da li je vaša baza garderobe nude, crna, siva ili bijela, crvene tašne i baletanke naći će uspješno svoje mjesto u njoj. I što je najbolje – ovakve cipele izgledaju zaista moćno.

Cherry red koža

Blejzeri, pantaone, pencil suknje – svi ovi modeli dobrodošli su u sjajnoj koži boje višnje ili čak laku. Možete ih kobinovati sa nežnim bež bluzama, belim kašmir džemperima ili sa klasičnim košuljama. U večernjoj varijanti odlično se ukapaju sa crnom.

Trenč u boji višnje

Još jedan nezaobilazni komad, a sve je počelo sa Dolce Gabanna revijom na Nedelji mode u Parizu. Ovaj komad brzo se preselio na ulice i postao neizostavni dio high street izgleda,piše lepotaizdravlje.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.