Najubjedljivija pobjeda nad Zvezdom, sad kreće bitka sa Partizanom za broj 2

Najubjedljivija pobjeda nad Zvezdom, sad kreće bitka sa Partizanom za broj 2

Budućnost Voli slavila 84:62 i nadmašila učinak iz marta 2021. godine, kada je slavila 83:63. Do kraja ligaškog dijela borba sa Partizanom za 2. mjesto

Prije tri godine, košarkaši Budućnost Volija su se poigravali sa Crvenom zvezdom, vodili i 28 razlike i upisali najubjedjiviju pobjedu nad najvećim rivalom - 83:63.

Tim Dejana Radonjića je, ipak, sačuvao 1. mjesto i prednost domaćeg terena do plej-ofa, u kojem je sa 3:2 u pobjedama stigao do titule protiv Podgoričana, na čijoj klupi je sjedio Dejan Milojević.

 

„Plavi” su sada pomjerili granicu i srušili klupski rekord protiv najvećeg rivala, jer su večeras u „Morači” slavili 84:62.

Teško je, ipak, vjerovati da ovo može da donese timu Andreja Žakelja prednost domaćeg terena u plej-ofu, koja vjerovatno nigdje nije tako bitna kao u AdmiralBet ABA ligi.

Iako imaju bolji međusobni skor, djeluje nemoguće da Podgoričani preuzmu 1. mjesto, jer „crveno-bijeli” imaju dvije pobjede više, a u preostalih sedam kola se ne sastaju ni sa jednim od timova iz Top 5 - dočekuju Zadar, Krku, Megu i SC Derbi, a gostuju Mornaru, Ciboni i Splitu.

Budućnost ima mnogo teži raspored do kraja, ali je ovom pobjedom stekla realne šanse da se bori za 2. mjesto sa Partizanom.

„Crno-bijeli” takođe imaju pet poraza (u toku je utakmica sa Splitom, koji na poluvremenu u „Beogradskoj areni” vodi 44:30), a gostuju u Podgorici u 25. kolu krajem marta.

Ukoliko bi Budućnost dobila sve mečeve do kraja, uključujući i taj sa Partizanom, kao druga bi čekala plej-of i u eventualnom polufinalu protiv „crno-bijelih” imala prednost domaćeg terena.

Ako bi izgubila od nekoga (gostuje Splitu, Cedevita Olimpiji, FMP-u i SC Derbiju, dočekuje i Igokeu i Borac) onda bi u 25. kolu morala da slavi bar 14 razlike protiv Partizana, kako bi anulirala minus 13 iz Beograda (96:83).

Ili da se nada još nekom kiksu izabranika Željka Obradovića, koji ne djeluju previše zainteresovano za regularni tok ABA lige nakon što su poraženi u derbiju od Zvezde... 

                                                                                                                           Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.