Raonić tražio da mu se smanji plata te da umjesto tri sada prima dvije prosječne plate kao dodatak

Raonić tražio da mu se smanji plata te da umjesto tri sada prima dvije prosječne plate kao dodatak

Nakon što je Vlada objavila informaciju da Boris Raonić, generalni direktor RTCG ima najveću platu u Crno Gori, 4.042,56 eura, on je juče tražio od Savjeta RTCG - da mu se plata smanji.

Pobjeda je nezvanično saznala da je Raonić kazao da će od sada primati dvije, umjesto tri prosječne plate kao varijabilni dodatak na zaradu.

Da varijabilni dodatak na zaradu nije obavezan svakog mjeseca, već da se dodjeljuje isključivo na osnovu zasluga, utvrdila je i DRI u dva svoja izvještaja. Međutim, u RTCG taj dodatak i dalje smatraju redovnim na osnovnu platu.

Raonić bi sada, ukoliko mu se zahtvjev usvoji, primio oko 800 eura mjesečno manje, koliko iznosi jedna prosječna plata u RTCG, te bi njegova plata odsad bila "samo" 3200 eura.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.