Krivična prijava protiv dvije osobe, utajom poreza i doprinosa zaradile više od 300.000 eura
Ilustracija

Krivična prijava protiv dvije osobe, utajom poreza i doprinosa zaradile više od 300.000 eura

Policija je u nastavku istrage koja se sprovodi protiv osumnjičenog N.G. i budvanske kompanije “F.C.” podnijela krivičnu prijavu protiv još dvije osobe zbog sumnje da su izvršile krivično djelo utaja poreza i doprinosa u produženom trajanju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, sumnja se da su Z.P. (34) i A.D. (35) u svojstvu osnivača i izvršne direktorice firme “F.C.” omogućile neosnovano podizanje gotovine sa računa te kompanije kod poslovnih banaka, koji nije pratila potrebna dokumentacija i time umanjile stvarne prihode, odnosno osnovicu za obračun poreza na dobit pravnih lica od devet odsto, suprotno Zakonu o porezu na dobit pravnih lica.

“Na taj način su po osnovu poreza na dobit pravnih lica i poreza iz i na lična primanja po osnovu nedokumentovanog podizanja gotovine sa računa, ostvarile protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od preko 300.000 eura, a na štetu budžeta Crne Gore”, navode u policiji.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, nastavljaju intenzivne i prioritetne policijsko – tužilacke mjere i radnje na otkrivanju i procesuiranju odgovornih lica u privrednim aktivnostima, u odnosu na krivična djela koja sa sveukupnom posledicom nanose štete po budžet države i njenih građana i podrivaju ekonomski sistem Crne Gore, poručuju iz Uprave policije.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.