Klikovac: Bahat odnos vlasti; Arsović: Injac ne želi da se zamjera jer čuva fotelju
Foto: Stop kadar

Klikovac: Bahat odnos vlasti; Arsović: Injac ne želi da se zamjera jer čuva fotelju

Odbornički klub DPS u Podgorici danas je organizovao press konferenciju povodom godine rada gradske vlasti, šef kluba DPS-a Andrija Klikovac kazao je da je proteklih dvanaest mjeseci obilježila potpuno nefunkcionalna gradska uprava, ali i bahat odnos vlasti prema opoziciji.

- To pokazuje i činjenica da ovom pressu ne prisustvuje Gradska televizija. To je jasan dokaz političkog uticaja na rad lokalnog javnogemitera - istakao je Klikovac.

Klikovac je podsjetio da su gradske službe i preduzeća u proteklih godinu donijeli niz odluka kojima su podigli cijene usluga koje pružaju građanima.

- U mnogim gradskim preduzećima nijesu uplaćivani porezi i doprinosi, a broj zaposlenih partijskih aktivista naglo je porastao - rekao je on.

Kako navodi Klikovac opozicija ne može doći do detaljnijih saznanja o funkcionisanju gradskih preduzeća.

- Sva lokalna preduzeća su ostvarila nove dugove - naveo je Klikovac.

Umjesto tramvaja i autobusa, građani dobili stubiće

Na konferenciji za medije govorio je i odbornik Stefan Ćulafić koji je istakao da su partije iz vlasti uoči izbora obećavale tramvaje i nove autobuse, a od svega građani Podgorice dobili su stubiće.

- Umjesto toga, dobili smo stubiće po bulevarima - rekao je Ćulafić.

Ćulafić navodi da je nabavka novih autobusa, koja je trebala da bude do kraja ove godine, još jedno neispunjeno obećanje gradske vlasti.

- Ako danas raspišu tender, procedura traje od šest do devet mjeseci", istakao je on, dodajući da su imali druga očekivanja te da u imali nadu da će se stvari "pomjeriti sa nule" - rekao je Ćulafić.

Prethodna vlast je u Bokeškoj ulici napravila pješačku zonu koju je trenutna gradska uprava uništila kako bi napravila parking, rekao je Ćulafić.

Kako navode i nastavak gradnjeJugozapadne obilaznice nije urađen.

"Injac ne želi da se zamjera jer čuva fotelju"

Odbornik Vladan Arsović navodi da je gradska administracija učinila sve kako se ne bi ušlo u gradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Botunu.

- Dobili smo obećanje Milana Kneževića da postrojenje tamo nikada neće biti građeno. Milojko Spajić pao je pod Kneževićev uticaj, a gradonačelnica Olivera Injac ne želi da se zamjera jer čuva fotelju - rekao je Arsović.

Odbornica Ksenija Aranitović podsjetila je na obećanje vlasti kako će se voditi principom meritokratije.

- Vidimo da od obećanja nema ništa. Samo u sportskim objektima u ovom periodu je zapošljeno više od 100 ljudi. Sve što se dešava pokazuje da ovo nije ozbiljna politika. Kakva god rekonstrukcija ne vjerujemo da će se nešto promijeniti - kazala je Aranitović.

Klikovac je, odgovarajući na novinarska pitanja, istakao da jedino gradska preduzeća kojim posluju kadrovi bivše vlasti svoj posao obavljaju kako treba i pozitivno, prenosi Pobjeda.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.