Rasprava na sjednici UN-a: Vučić iznervirao predsjedavajuću
Foto: Screenshot

Rasprava na sjednici UN-a: Vučić iznervirao predsjedavajuću

Na sjednici Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija na kojoj se raspravlja o šestomjesečnom izveštaju rada UNMIK-a na Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom Vanesom Frejzer sa Malte.

Dajući riječ Vučiću, poslije kojeg je govorila Osmani, predsjedavajuća sjednicom je istakla da oboje imaju tri minuta po dogovoru koji je prethodno postignut.

Predsjednik Srbije je umjesto svog izlaganja rekao da to nije dogovoreno i dodao “ali nema veze“. Frejzer mu je odgovorila da jeste dogovoreno, a Vučić joj je upao u riječ negodujući: “Ne, nije dogovoreno“.

Frejzer je tada podigla ton i počela da lupa šakom o sto, navodeći da je dogovoreno i da joj je njena zamjenica rekla da je to dogovoreno sa srpskim predsjednikom. Istakla je da ne dozvoljava da se njena zamjenica bude predstavljena kao lažov.

“Ja samo…“, pokušao je nešto da objasni Vučić, ali ga je predsedavajuća prekinula i nije mu dozvolila dalje da govori mimo izlaganja zbog kog je došao.

“Hvala gospodine predsjedniče, imate tri minuta“, zaključila je Frejzer.

Sjednicu je osim ove scene obilježilo i prisustvo više žena koje su sjedjele iza kosovske predsjednice Vjose Osmani, a za koje je ona rekla da su žrtve silovanja i zločina na Kosovu, koje su počinili Srbi.

Vučić je protestovao kod Frejzer zbog prisustva ovih žena, ističući da se to prvi put desilo u SB UN.

“Ovakvo nešto se prvij put desilo u SB UN. Doveli ste ljude koji ne pripadaju ovdje, ni diplomatskom koru, ni savjetničkom timu gospođe Osmani. To je vrsta političkog teatra i nameštaljka za delegaciju Srbije“, kazao je Vučić i pokazao fotografiju Srpkinje koja je silovana na Kosovu i ubijena.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.