Lokalni izbori u Srbiji raspisani za 2. jun
Ana Brnabić

Brnabić raspisala

Lokalni izbori u Srbiji raspisani za 2. jun

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić raspisala je lokalne izbore u 66 jedinica lokalne samouprave za 2. jun.

Izbore u gradskim opštinama u Beogradu, Nišu i Požarevcu treba da raspišu predsjednici lokalnih parlamenata, odnosno predsjednik Privremenog organa u glavnom gradu.

Lokalni izbori će biti održani u onim opštinama u kojima nisu održani u decembru.

Kako bi se ti izbori održali 2. juna zajedno sa beogradskim, prethodno je Skupština izmenila Zakon o lokalnim izborima, što je bio dogovor vlasti i dijela opozicije, dok je drugi dio opozicije donio odluku da na izbore ne izađe jer smatraju da za njih nema uslova.

Predsjednica Skupštine Ana Brnabić poželjela je svima “uspješne izbore“.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.