I Lavrov brani Srbiju: Cilj Rezolucije UN-a je da se slome Srbi

I Lavrov brani Srbiju: Cilj Rezolucije UN-a je da se slome Srbi

uski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da i dalje traju nastojanja da se Srbi slome pa se zbog toga pokušava izglasati rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

- Cilj da se slome Srbi još traje. Prije deset godina pokušali su da takvu rezoluciju donesu na Savjetu bezbjednosti UN. Mi smo uložili veto - rekao je Lavrov za ATV.

Lavrov je istakao da je nemoguće objasniti čime se rukovode Evropljani dok guraju tu ideju, osim jednim da su Srbi previše svojeglavi.

On je istakao da su Srbi previše samostalni u svom ponašanju, da se ne pokoravaju zahtjevima da se pridruže sankcijama protiv Rusije, neće da priznaju nezavisnost Kosova, ne žele da Kosovo bude član međunarodnih organizacija, a za Zapad je to sada faktički ultimatum Beogradu.

Lavrov je rekao da u BiH kao glavnog negativca prikazuju predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, "koji navodno ruši Dejton, iako je on jedini koji se sa svojim timom bori u BiH za dejtonske principe."

- Zapad želi da se pravoslavlju nanese nepopravljiva šteta i da se pravoslavni svijet nađe pod rukovodstvom istanbulskog patrijarha koji se nalazi pod direktnom komandom Sjedinjenih Država. Oni ga finansiraju i on ispunjava sve njihove hirove. Ista je politika i prema Republici Srpskoj - ocijenio je Lavrov.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.