Odbijen tužbeni zahtjev, Abazović nije povrijedio prava ličnosti “Bemaxa”
Dritan Abazović

Odbijen tužbeni zahtjev, Abazović nije povrijedio prava ličnosti “Bemaxa”

Osnovni sud u Ulcinju odbio je tužbeni zahtjev kojim je kompanija “Bemax” od bivšeg premijera Dritana Abazovića tražila odštetu u iznosu od 21 hiljade eura, saopštivši da nije povrijedio prava ličnosti te kompanije.

Sutkinja Hasira Bećović, kako je objavljeno na sajtu pravosuđa,  odbila je tužbeni zahtjev “Bemaxa”.

“Odbija se tužbeni zahtjev tužioca “Bemax” DOO Podgorica protiv tuženog Dritana Abazovića kojim je traženo da se tuženi obaveže da na ime naknade nematerijalne štete zbog povrede prava ličnosti tužioca kao pravnog lica isplati iznos od 21.000 eura sa zakonskom zateznom kamatom od dana podnošenja tužbe pa do konačne isplate”, navodi se presudi.  

Tužilac je, kako je navedeno, obavezan da Abazoviću naknadi troškove postupka u iznosu od 900 eura u roku od 15 dana od dana pravosnažnosti presude pod prijetnjom prinudnog izvršenja.

“Protiv navedene presude stranke imaju pravo na žalbu Višem sudu u Podgorici u roku od 15 dana od dana prijema pisanog otpravka presude”, poručuju iz suda.      

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.