Malezija će uzeti crne kutije aviona sa leta MH17
Oboreni avion, arhiva

Večeras

Malezija će uzeti crne kutije aviona sa leta MH17

Premijer Malezije Nadžib Razak izjavio je da će crne kutije malezijskog aviona sa leta MH17 koji se srušio u Ukrajini biti predate Maleziji večeras u Donjecku.

Tijela 282 žrtve biće transportovane u Amsterdam na identifikaciju, dodao je malezijski premijer.

Voz sa tri vagona-hladnjače sa tijelima poginulih putnika krenuo je iz grada Torez i ide ka gradu Ilovajska na putu za Donjeck.

Malezijski vazduhoplovni eksperti doputovali su u Donjeck na istoku Ukrajine da se priključe istrazi povodom pada aviona "Malezija erlajns" sa 298 putnika i članova posade.

Lokalne vlasti su ranije izjavile da crne kutije drže na sigurnom i da će ih predati međunarodnim ekspertima.

Dogovoreno je da istražitelji imaju nesmetan pristup mjestu nesreće kako bi otpočeli istragu.

Malezijski premijer poziva na nastavak saradnje i nada se da će pravda pobijediti.

Avion "boing 777" kompanije "Malezija erlajns", na letu Amsterdam - Kuala Lumpur, srušio se 17. jula na istoku Ukrajine, u regionu Donjecka, 60 kilometara od ruske granice, odnosno u zoni sukoba proruskih snaga i ukrajinske vojske.

Poginulo je svih 298 putnika i članova posade - državljana 10 zemalja, među kojima 192 Holanđanina i 10 Britanaca.

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.