Odgoj Turčinu ne dozvoljava da Modrića zove imenom:
Guler i Modrić na zagrijavanju pred utakmicu (Foto: EPA-EFE)

Odgoj Turčinu ne dozvoljava da Modrića zove imenom: "Roditelji me nisu tako učili"

Mladi Turčin Arda Guler (19) velika je nada Real Madrida, a u posljednje vrijeme je napokon uhvatio kontinuitet nastupa jer se uspio sačuvati od povreda, koje su ga pratile od ljetošnjeg dolaska u Španiju. Donio je Guler pobjedu Real Madridu u posljednjem meču protiv Real Sociedada, a sada je govorio u emisiji Kafa Sportsa.

U intervjuu je objasnio da se Luki Modriću i ostalim starijim saigračima ne obraća imenom. Mnogi su tada očekivali da će Guler kazati kako takve kolege persira, ali je on rekao da ih naziva braćom jer su ga tako naučili roditelji.

"Svi me zovu Abi, a to na turskom znači brat. Modrića ne mogu zvati Luka, niti Kroosa Toni. Stariji su od mene, roditelji me nisu tako učili. Osjećam se kao da ih ne poštujem. Zovem ih braćom pa su i oni mene tako počeli", rekao je Guler u intervjuu.

Objasnio je i da je u Real, između ostalog, došao jer su mu čelnici kluba kazali da u njemu vide Modrićevog nasljednika.

"Zašto sam odabrao Real? Obećali su mi da ću biti Modrićev nasljednik. Ponudili su mi dugoročni projekt i uvjerili me", dodao je Guler.

Guler je prošlog ljeta u transferu vrijednom 20 miliona eura stigao iz Fenerbahčea u Real Madrid, a zbog pomenutih problema s povredama tek je skupio 8 nastupa u svim takmičenjima ove sezone. Postigao je dva gola.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.