Kod Mljeta ribari snimili nesvakidašnji prizor: "Ima li kod vas morskih pasa?"

Na vanjskoj strani ostrva Mljeta u Hrvatskoj ribari su uočili peraju kako viri iz mora i kruži pučinom.

Zaprepašteni viđenim pomislili su kako se radi o velikoj bijeloj ajkuli.
"Ima li kod vas morskih pasa, kod nas nema. Velika Bijela. Vanjska strana otoka Mljeta", stoji u objavi na profilu Tuna bar Pelješac ispod videa koji je izazvao veliku pažnju.

U komentarima se povela rasprava o kojoj je vrsti morskog psa je riječ, odnosno je li riječ o modrulju ili velikoj bijeloj ajkuli.

Svoje je mišljenje za 24sata rekao oceanograf Alen Soldo. On je objasnio da riba sa snimke sigurno nije velika bijela psina.

"Ne izgleda kao velika bijela, a na osnovu videa se sa 100 % sigurnosti ne može potvrditi niti da je neki drugi morski pas u pitanju. Svako mišljenje ovdje je isključivo nagađanje", kazao je stručnjak.
Podsjećamo, ranije ovog mjeseca u Istri je snimljen okršaj morskog psa i tune.

Izvor KLIX.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.