UP: Na jugu Crne Gore kontrolisana operativno interesantna lica, uhapšene dvije osobe

UP: Na jugu Crne Gore kontrolisana operativno interesantna lica, uhapšene dvije osobe

Sa događajem je, kako navode, upoznat tužilac koji će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog djela.

olicija je, nakon pretresa objekata koje koriste članovi organizovanih kriminalnih grupa, kao i operativno interesantna i sa njima povezana lica, na nekoliko lokacija na teritoriji opština Bar, Ulcinj i Tivat uhapsila dvije osobe zbog posjedovanja oružja i narkotika, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

- Prilikom preduzimanja radnje pretresa stana i drugih prostorija koje koristi Y.B. (69), ruski državljanin, u mjestu Komarno, opština Bar, u istom su zatečena dva lica – S.L. (32) i V.T. (49). Kod S.L. policija je pronašla dva pištolja u ilegalnom posjedu i on je po nalogu tužioca lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija - piše u saopštenju policije.

Ovom prilikom je, dodaje se, radi detaljnijih provjera privremeno oduzeto specijalno vozilo marke Toyota Land Cruiser 300, kao i ručni sat marke Rolex.

-Takođe, policija je u Ulcinju izvršila i pretres prostorija koje koristi N.K. (55) iz Savezne Republike Njemačke, sa privremenim boravkom u Ulcinju. Tokom vršenja pretresa, u posebno izgrađenom skrivenom sefu, pronađena su dva komada vatrenog oružja, brušenog fabričkog broja, oba marke CZ, model M70, kalibra 7,65 mm, kao i 32 komada pištoljske municije istog kalibra - rečeno je iz policije.

Sa događajem je, kako navode, upoznat tužilac koji će se izjasniti o eventualnoj kvalifikaciji krivičnog djela.

- Osim toga, prilikom ovog pretresa, u navedenom stambenom objektu zatečeno je lice E.R. (29) iz Berana, kod kojeg je pronađeno manje pvc pakovanje sa sadržajem opojne droge marihuana, te će protiv njega biti podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga - kazali su iz UP.

U nastavku pojačanih aktivnosti, dodali su, policija je izvršila i pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.B. (19) u Tivtu kada su policijski službenici pronašli i oduzeli četiri manja pakovanja kokaina.

- B.B. je po nalogu tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga - piše u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je u Tivtu policija uhapsila i tri osobe kod kojih su pronađene manje količine marihuane i procesuirala ih zbog prekršaja iz Zakona o sprečavanju zloupotrebe droga.

- Službenici Uprave policije nastavljaju odlučnu borbu i intenzivne aktivnosti na svim nivoima, u cilju sprečavanja, otkrivanja i rasvjetljavanja krivičnih djela i stvaranja povoljnog bezbjednosnog ambijenta za građane na teritoriji Crne Gore - kazali su.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.