BAČEN MOLOTOVLJEV KOKTEL

BAČEN MOLOTOVLJEV KOKTEL

U Varšavi pokušali da zapale sinagogu

Nepoznate osobe bacile su noćas Molotovljev koktel na jedinu očuvanu predratnu sinagogu u Varšavi koja i dalje služi kao bogomolja i pokušali da je zapale, saopštila je poljska policija.

"Prijestonička komanda policije dobila je prijavu pokušaja da se podmetne požar sinagoge Nožika u Varšavi. Policija vodi istragu u vezi s tim", kazao je poljskoj agenciji PAP Jacek Višnjevski iz varšavske policije.

"Rabin Šudrih piše da je neko pokušao da zapali sinagogu uz pomoć Molotovljevog koktela. Hvala Bogu niko nije povredjen. Interesantno, ko to pokušava da nam poremeti godišnjicu ulaska u Evropsku uniju?", reagovao je na društvenoj mreži Iks (X) šef poljske diplomatije Radoslav Šikorski.

Ta sinagoga se renovira od 2008. godine.

Izvor:RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.