Glavni zamjenik Sergeja Šojgua pod istragom zbog korupcije

RUSKI MINISTAR U PROBLEMU

Glavni zamjenik Sergeja Šojgua pod istragom zbog korupcije

Timur Ivanov, zamjenik ministra odbrane Sergeja Šojgua, uhapšen je 23. aprila zbog sumnje da je primao mito.

U Rusiji je rijetkost da visoki zvaničnici u vlasti budu uhapšeni, imajući u vidu da je riječ o bliskim saradnicima predsjednika Vladimira Putina.

Posebno je bilo čudno da je uhapšen Ivanov, koji je smatra glavnim saradnikom Šojgua, ključne figure u vlastima u Rusiji. Šojgu ima veliki broj savjetnika, ali Ivanov je bio najbliži aktuelnom ministru odbrane ove države.

Kao reakciju na ovo hapšenje, Šojgu je odlučio dati otkaz Ivanovu, iako je advokat zamjenika ministra odbrane odmah negirao sve optužbe.

U svom najnovijem poslu nadgledanja vojne izgradnje, Ivanov je bio zadužen za neke od najprestižnijih projekata Rusije, uključujući gigantsku vojnu katedralu i patriotski tematski park na periferiji Moskve i, nedavno, rekonstrukciju u ruiniranom gradu Mariupolu u okupiranoj Ukrajini. Njegov pristup velikim količinama novca zaradio mu je nadimak "Šojguov novčanik".

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.