Njemačka upozorava na posljedice navodnog ruskog sajber napada

Njemačka upozorava na posljedice navodnog ruskog sajber napada

Rusija će se suočiti s posljedicama za kibernetički napad koji je prošle godine navodno orkestrirala skupina povezana s njezinom vojnom obavještajnom službom, izjavila je 3. maja njemačka ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock.

Njemačka je bila među zapadnim nacijama koje Ukrajini pružaju vojnu podršku u njenom ratu s Rusijom, a predsjednik Vladimir Putin rekao je u decembru da su veze između dviju zemalja uglavnom zamrznute.

"Sada jasno možemo pripisati prošlogodišnji napad ruskoj skupini APT28, koju kontrolira ruska vojna obavještajna služba GRU", rekao je Baerbock na konferenciji za medije u Adelaideu u Australiji.

Izvor:RSE

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.