Bečić: Obavezujemo se da ćemo nastaviti da štitimo slobodu medija
Aleksa Bečić

Bečić: Obavezujemo se da ćemo nastaviti da štitimo slobodu medija

Povodom Trećeg maja, Međunarodnog dana slobode medija, upućujem čestitke svim novinarkama i novinarima u Crnoj Gori, poručio je Aleksa Bečić, zamjenik premijera i potpredsjednik Vlade Crne Gore.

“Sloboda medija predstavlja jedan od kamena temeljaca demokratije, koji promoviše slobodu misli i izražavanja. Iz tog razloga posao novinara mora biti vođen isključivo principima istine i društvene odgovornosti, a ni u kom slučaju ne smije biti plod političke manipulacije koja za posljedicu ima dezinformisanje građana.

Ubistvo Duška Jovanovića, koji je svoju slobodu i profesionalnu hrabrost da javno ističe najteže društvene devijacije platio smrću koja je i do današnjeg dana ostala nerasvijetljena, najdrastičniji je primjer ataka na novinarsku i medijsku slobodu. Svjedočili smo i nemalom broju prijetnji, prebijanja, uništavanja imovine medijskih kuća i napada na novinare, koji takođe predstavljaju napad na same temelje naše slobode izražavanja i na demokratske vrijednosti našeg društva”, navodi Bečić. 

“Stoga se obavezujemo da ćemo nastaviti da štitimo slobodu medija i stvaramo okruženje u kojem će novinari moći slobodno i bezbjedno da obavljaju svoju djelatnost, a usvajanje zakona koji promovišu medijske slobode u skladu sa najboljim praksama EU, jedan je od ključnih koraka na tom putu.

Uvjeren da je pred nama doba pozitivnih promjena na polju slobode medija i osvajanja demokratskih vrijednosti, još jednom zahvaljujem svim novinarkama i novinarima na doprinosu izgradnji transparentnijeg društva i čestitam im Međunarodni dan slobode medija”, dodao je Bečić. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.