URA: Spajićeva Vlada pokazuje netransparentan, skandalozan i ponižavajući odnos prema medijima
Građanski pokret URA

URA: Spajićeva Vlada pokazuje netransparentan, skandalozan i ponižavajući odnos prema medijima

"Sloboda medija jedan je od osnovnih postulata demokratije i njenog razvoja. Imajući to u vidu možemo konstatovati da je Spajićeva Vlada napravila veliki korak unazad kada je u pitanju transparentnost", istakli su iz Građanskog pokreta URA povodom 3. maja - Svjetskog dana slobode medija.

Iz Pokreta URA napominju da je tokom trajanja Vlade Dritana Abazovića Crna Gora ostvarila značajan napredak u slobodi medija i sa 63. pozicije došla do 39. mjesta na listi od 180 zemalja Indeksa slobode medija Reportera bez granica. Ove godine, ne samo što je zaustavljen napredak na listi, već smo i nazadovali jedno mjesto, dodali su iz Pokreta URA.

"Spajićeva Vlada vodi najnetransparentniju politiku od sticanja nezavisnosti, često ponižavajući predstavnike medija, koji su u više navrata bili posramljeni skandaloznim, neprofesionalnim i nekorektnim odnosom prema njima od strane predstavnika izvršne vlasti", naglasili su iz URE.

IZ URE su zaključili da premijer koji ima jedan intervju i nekoliko kratkih izjava za medije tokom sedam mjeseci svog mandata, često izbjegavajući odgovore na brojna ključna pitanja, kako u javnosti, tako i u Parlamentu, dovoljno govori o svojoj lošoj namjeri, na koju u kontinuitetu ukazuju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.