Recept za začinjeni maslac koji se sprema za pet minuta

Recept za začinjeni maslac koji se sprema za pet minuta

Sa četiri sastojaka i u samo dva jednostavna koraka možete da napravite savršeno pjenasti maslac s parmezanom koji će vam postati slasni dio svakodnevice. Dodaće obilje ukusa svemu na šta ga namažete, a obavezno ga probajte uz tost hleb za doručak, pečeni krompir u kori, u pire-krompiru…

Za pripremu ovog maslaca treba vam samo pet minuta i malo dobre volje, a nakon sat vremena stajanja u frižideru, možete ga smazati. Kao i svaki maslac, prije upotrebe malo ga ostavite na sobnoj temperaturi da se opusti, piše Punkufer.hr.

Sastojci:

250 g maslaca, nasjeckanog, na sobnoj temperaturi

2 zgnječena čena bijelog luka

1/2 kašičice mljevene slatke paprike

40 g parmezana, nasjeckanog na sitno

Priprema:

Stavite maslac, čen bijelog luka, papriku i parmezan u blender i mutite dok se sve dobro ne sjedini.

Kašikom prebacite u staklenu posudu za posluživanje, idealno takvu koja se može i poklopiti.

Stavite u frižider na jedan sat da se ohladi.

Poslužite uz tost hljeb i pospite s još parmezana.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.