Peković traži održavanje vanredne i Izborne skupštine
Foto: KSCG

"Svjedoci smo zloupotrebe i nemjerljive štete koja se čini crnogorskoj košarci"

Peković traži održavanje vanredne i Izborne skupštine

Predsjednik Košarkaškog saveza Crne Gore (KSCG) Nikola Peković kazao je da smo po ko zna koji put u posljednje vrijeme bili svjedoci degradacije sporta i zloupotrebi institucija.

Vanredna izborna Skupština Košarkaškog saveza nije održana zbog nedostatka kvoruma.

U Multimedijalnoj sali Univerzitetsko sportko-kulturnog centra u Podgorici okupilo se 38 delegata, a za održavanje je bilo potrebno 43.

Na Skupštini su trebali da budu birani članovi Upravnog odbora.

"Danas smo, kao i više puta u posljednje vrijeme, bili svjedoci degradacije i zloupotrebe sporta i institucija, ali i svih sportskih i ljudskih vrijednosti. Zakulisne radnje, opstrukcija prava i pravde, Statuta saveza, pritisci kroz najniže porive, lične ucjene, i još puno toga što nikako ne pripada sportu i košarci - a o čemu me pristojnost priječi da sada govorim i pišem - inspirisalo me da se kroz ovaj dopis obratim javnosti", saopštio je Peković.

On kaže da se šteta koja se pravi ovakvim postupcima nemjerljiva po crnogorsku košarku.

"Ponovo su danas sportske i ljudske antivrijednosti opstruirale i zasjenile iskrene želje većine košarkaške Crne Gore, njenih pristalica, sportskih radnika, košarkaša i simpatizera, za korjenitim i definitivnim promjenama u krovnoj košarkaškoj organizaciji. Šteta koju korisnici ovih metoda prave crnogorskoj košarci, nemjerljiva je, ali, u biti, predstavlja samo slabost i onih koji se ovim metodama služe", kazao je Peković.

On kaže da pokreće inicijativu za zakazivanje nove, vanredne i Izborne skupštine saveza.

"Za razliku od njih, ja ću, kao pravi sportsmen, izbjegavajući zamku zloupotrebe funkcije na koju sam legalno izabran, i koju neću da privatizujem, ponovo iću putem koji garantuje uspjeh i fer plej. Zato ću, zarad što bržeg izlaska Saveza iz kandži ličnih interesa neostvarenih pojedinaca, kojima je isti interes bitniji od opšteg košarkaškog napretka, ovim putem objaviti da pokrećem inicijativu za zakazivanje nove, vanredne i Izborne skupštine saveza, u najhitnijem roku. Za tu ću priliku predložiti dnevni red koji predviđa izbor svih organa Saveza, uključujući i funkciju predsednika, za koju, inače, imam legalan mandat još dvije godine", kazao je Peković i dodao:

"Zbog sporta, košarke, napretka svih učesnika u košarkaškom procesu CG, od najmlađih do seniorskih selekcija, djevojaka - košarkašica i momaka - košarkaša širom Crne Gore, istu inicijativu ću u najkraćem roku podnijeti predsedniku Skupštine KSC

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.