Najbolja kisela čorba
/ GETTY IMAGES/ISTOCKPHOTO-OLEG BANNIKOV

Najbolja kisela čorba

Bijela kisela čorba je mnogima omiljeni dio svake slavske ili svatovske trpeze.

Sastojci:

500 gr mesa, najbolje miješanog

2 glavice crnog luka

šolja graška

1 krompir

veza zeleni

180 g kisele pavlake

svež peršun

2 jaja

1 limun

so, biber u zrnu

Priprema:

Sitno isjeći luk, pa ga dinstati na malo masnoće i tihoj vatri. Kada luk postane staklast, dodati meso očišćeno od žila i isječeno na sitne kocke. Dinstati meso dok ne porumeni, a potom dodati povrće isječeno na kockice. Začiniti po ukusu. Ako nemate freškog povrća, može se koristiti i smrznuto pakovanje za rusku salatu. Kada meso omekša, naliti vodom do vrha suda i ostaviti na tihoj vatri da se krčka. Kada je čorba gotova, u posebnom sudu umutiti jaje, pavlaku i limun. Skloniti čorbu sa vatre, tek malo prohladiti, pa lagano, uz neprestano miješanje dodavati bijelu smjesu. Čorba ne smije biti pretopla da jaje iz mase ne bi počelo da se kuva, ali ne smije biti ni prehladna. Služiti posuto svježim peršunom.

Izvor Dan

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.