Cedevita Olimpija srušena u
ABA

Cedevita Olimpija srušena u "Morači"

Košarkaši SC Derbija večeras su, nakon preokreta u finišu, trijumfovali nad Cedevita Olimpijom u Podgorici i tako povećali šanse za plasman u plej-of. Duel u "Morači" završen je rezultatom 82:78 (22:25, 18:21, 21:14, 20:18).

'Studenti' su, pritom, tri i po minuta prije kraja gubili rezultatom 68:74, da bi u naredna dva i po minuta serijom 11:0 potpuno okrenuli situaciju u svoju korist i, kako se ispostavilo, stekli prednost koju Ljubljančani nijesu mogli da nadoknade u završnih 60 sekundi.

Prvo poluvrijeme nije donijelo naročito kvalitetnu predstavu. Na obje strane bilo je mnogo grešaka i izgubljenih lopti, pri čemu su gosti gotovo sve vrijeme bili u vođstvu, koje je u pojedinim momentima iznosilo i sedam razlike. Pri odlasku na odmor bilo je 40:46.

Sjajno izdanje ‘studenata’ uslijedilo je u trećem kvartalu, u kojem Cedevita Olimpija dugo nije mogla do koša iz igre. Podgorički sastav tako je stigao do preokreta, a nakon pogotka Vučeljića i do četiri poena plusa – 55:51. Tada je uslijedilo buđenje Ljubljančana, koji su završni kvartal dočekali uz pola koša zaostatka (61:60).

Pogocima Blažiča, Kobsa i Matkovića, Cedevita Olimpija ne samo da je preokrenula, već je tri i po minuta prije kraja susreta bila na plus šest (68:74). Usijedio je sjajan odgovor Podgoričana - serijom 7:0 opet su vratili prednost, a do kraja je u tom momentu bilo preostalo još 120 sekundi.

Na to se novim pogotkom nadovezao Kapusta, a onda i Baćović, pa je SC Derbi u posljednjih 60 sekundi ušao uz prednost 79:74. Ipak, predvođeni Kobsom, gosti su za svega 10 sekundi prišli na minus jedan (79:78) i uslijedio je dramatičan finiš.

Vidjeli smo potom po neiskorišćen napad na obje strane, uz jednu atraktivnu blokadu Baćovića, da bi potom Bogavac pogodio dva slobodna bacanja za 81:78. Ništa do kraja nijesu mogli gosti da učine i košarkaši SC Derbija na kraju su proslavili osmi ovosezonski trijumf.

Mateo Drežnjak predvodio je domaći sastav do pobjede sa 24 poena, dok je Matković na drugoj strani postigao 15.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.