Budućnost Bemaks favorit u Kupu

Budućnost Bemaks favorit u Kupu

Povodom finalnog turnira Kupa za seniorke danas je u prostorijama Košarkaškog saveza Crne Gore održana konferencija za novinare, na kojoj su govorili treneri ekipa učesnica.

Pored branioca trona, košarkašica Budućnost Bemaksa učestvuju još Podgorica, Primorje i Trebjesa. Voljom žreba u okviru polufinala, koja se igraju u srijedu, sastaju se Trebjesa – Podgorica u 13 časova, dok od 15.30 časova igraju Primorje – Budućnost Bemaks.

Prvi put učesnik finalnog turnira je Trebjesa, koja je drugu godinu od osnivanja prvi put u seniorskoj konkurenciji, a do finalnog turnira stigla je zahvaljujući plasmanu u Prvoj A ligi.

-Za nas kao mladu ekipu, koju čine isključivo kadetkinje i juniorke, ovo je uspjeh da smo na finalnom turniru Kupa. Sigurno da nijesmo u poziciji da prijetimo bilo kome, ali svakako da ćemo nastojati da ostavimo što bolji utisak u polufinalu. Igramo protiv Podgorice, koju odlično poznajemo, koja takođe ima izuzetno mladu i talentovanu ekipu, u kojoj su i tri igračice koje nastupaju za Budućnost u WABA ligi, zbog čega je jasno da su favoriti. Ali, iako su moje igračice u malom vremenskom intervalu odigrale nekoliko utakmica, kako u WABA ligi do 17 godina, tako i u Prvoj ligi, vjerujem da ćemo imati snage da pružimo što bolji otpor. Želja je da pokažemo da nijesmo slučajno na ovom finalnom turniru – kazala je Lidija Krstajić, koja ove sezone predvodi sa klupe ekipu Trebjese.

Podgorica je dvije godine zaredom igrala finale, a prošle sezone nije mogla dalje od polufinala, jer je žreb ukrstio sa ekipom Budućnost Bemaksa. Sada, Podgorica ima šansu da izbori još jedno finale. Podgorica je nedavno protiv istog rivala bila ubjedljiva u šampionatu – 82:39.

-Jasno je da smo favoriti i da očekujemo da izborimo finale. Trebjesa ima mladu i talentovanu ekipu, koja je svakako osvježenje ove sezone na domaćoj sceni, iako je debitant, jer nekoliko igračica zaista pokazuje da su izuzetan potencijal. Jako dobro poznajem te djevojke, koje su jako dobro vođene od strane trenera. S obzirom da su u pitanju dvije jak mlade ekipe, očekujem zanimljiv meč. Ali, siguran sam da ćemo opravdati ulogu favorita, a onda će sigurno biti želja da finale učinimo koliko god možemo zanimljivijim, iako znamo da je Budućnost bez prave konkurencije – kazao je Petar Stojanović, trener Podgorice.

Prošle godine Primorje nije bilo učesnik finalnog turnira. Novljanke su ovog puta stigle do polufinala, ali će za rivala imati najjaču ekipu. Kada je u pitanju ženska košarka više od deceniju traje apsolutna dominacija Budućnosti, koja će i ovog puta u Tivtu vjerovatno imati rutinski posao na putu do 13.uzastopnog trofeja Kupa.

-Uvijek kada su u pitanju mečevi na domaćoj sceni jasno je da smo apsolutni favoriti. I sada pred ovaj finalni turnir slobodno mogu da kažem da bi sve osim trofeja moje ekipe bila senzacija. Gledamo da pristupom pokažemo da cijenimo ovo takmičenje. U dobrom smo ritmu i očekujem da kvalitet potvrdimo u borbi za prvi trofej. Protiv Primorja smo igrali prije samo par dana, imaju talentovan djevojčice, uz iskusniju Teodoru Sarić, a želimo da se predstavimo u što boljem svijetlu. Drago mi je dase vidi pomak rad sa mlađim kategorijama, a kada to kažem mislim prije svega na Nikšić – bio je jasan Vladan Radović, trener košarkašica Budućnost Bemaksa.

Finale u konkurenciji seniorki igra se u četvrtak od 17 časova.

Trofej brani Budućnost Bemax, koja je prošle godine u finalu savladala Herceg Novi (122:54).

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.