Spajić: Novac će se koristiti isključivo za stare kredite i infrastrukturne projekte
Milojko Spajić

Spajić: Novac će se koristiti isključivo za stare kredite i infrastrukturne projekte

Premijer Crne Gore Milojko Spajić napisao je na društvenoj mreži X da je upravo zaključena sedmogodišnja transakcija na londonskoj berzi od 687 miliona eura i kamatnom stopom 5.8 odsto.

Spajić je naveo da ukoliko znamo da je američka obveznica na istu ročnost 4.2 odsto, ili da je bezrizični EURIBOR na 4 odsto, "razumijemo koliko su povoljni uslovi."

Prema njegovim riječima, ovako obezbijeđen novac će se koristiti isključivo za vraćanje starih kredita kao i infrastrukturne projekte za razvoj naše države.

"Nažalost - ovih dana smo i svjedočili užasnim i senzacionalističkim medijskim natpisima o transakciji - koji su prkosili svim pravilima londonske berze koji nalažu da transakcija nije javna dok se ne završi proces, kada ta obveznica može slobodno da se trguje na berzi i da svi njeni detalji postaju dostupni svima. Uprkos tome - pojedini mediji i kvazi analitičari nisu prestajali da bombarduju javnost sa špekulacijama, poluistinama i lažnim informacijama prije završetka procesa", napisao je Spajić. 

Kako je kazao, upravo je takvo ponašanje koje ne postoji nigdje u civilizovanom svijetu kreiralo dosta nestabilnosti na tržištu i jako otežalo rad našem timu.

"Malo je država u kojima javna scena radi šačice senzacije i ogromnog primitivnog neizdrža, a ponekad i političkih interesa, radi otvoreno protiv interesa sopstvene države kao kod nas. Ali tu smo đe smo - znali smo kakvu bitku bijemo! Najbitnije da je sve uspješno završeno sa nevjerovatnim rezultatima zahvaljujući sjajnom timu Ministarstva finansija! Svaka vam čast ljudi, moj duboki naklon", zaključio je on. 

 

 

Izvor: RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.