Dan pobjede proslavljen u Parizu: Makron nije održao govor
Foto: Beta/AP

Dan pobjede proslavljen u Parizu: Makron nije održao govor

Francuska je danas u Parizu proslavila 79. godišnjicu pobjede saveznika nad nacističkom Njemačkom 8. maja 1945. godine, prenio je pariski list "Figaro" (Le Figaro) i primijetio da ovog puta predsjednik Emanuel Makron nije održao uobičajeni govor na proslavi.

Kao što nalaže tradicija, predsjednik je odao poštu generalu Šarlu de Golu polaganjem vijenca na njegov spomenik, a zatim je uz pratnju Republikanske garde prošao avenijom Jelisejska polja do istorijskog spomenika Trijumfalne kapije gdje je zapalio plamen na grobu Neznanog junaka.

Makron je prošle godine održao govor potvrđujući vrijednosti slobode i mira, ali danas nije bilo govora - piše Figaro i pita da li je to možda zato što Makron danas treba da stigne u Marsej da zvanično dočeka Olimpijski plamen za Letnje olimpijske igre koji će od 26. jula do 11. avgusta biti u Parizu.

Na svečanosti povodom Dana pobjede u Parizu su bili premijer Gabrijel Atal, ministar odbrane Sebastijen Lekorni i vojni vrh.

Ta današnja proslava, kao i večerašnji doček Olimpijskog plamena su uz pojačane mjere bezbjednosti u cijeloj Francuskoj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.