Podgorički Transformersi u
Transformers

Jedan od najtiražnijih listova na svijetu

Podgorički Transformersi u "Metrou"

"Većina nacija za privlačenje turista koristi nasmijana lica na turističkim brošurama. U Crnoj Gori to rade drugačije. Glavni grad, Podgorica vrvi od neustrašivih robota", piše jedan od najtiražnijih listova na svijetu, britanski Metro.

Autor teksta bio je, poput mnogih njegovih kolega, inspirisan fotografijama gigantskih robota na ulicama Podgorice, koje su prekjuče putem Rojtersa obišle svijet.

ad141352799

"Transformers visine 14 metara, rad je dvadesetdvogodišnjeg skulptora Danila Baletića. Poput miliona druge djece, Danilo je odrastao uz crtaće 1980-ih. On i njegov otac su proveli posljednje dvije godine praveći sedam gigantskih robota, uključujući "Megatrona" od 25 tona, koji je ponosno zauzeo svoje mjesto na gradskom trgu. Ove velike metalne skulpture sačinjavaju izložbu pod nazivom "Transformersi brane Podgoricu" i gotovo je sigurno da će uspjeti da zastraše turiste koji i samo pomisle da se nedolično ponašaju u ovom gradu", navodi Metro i donosi pet fotografija sa Baletićeve izložbe.

U nastavku teksta koji prenose Dnevne novine ističu da mladi autor za izradu velikih skulptura robota koristi materij ale koj i variraju od "igle do kamiona", kao i da priželjkuje da će ubuduće moći da nabavi djelove od tenkova i aviona za svoje projekte.

ad141354166

"Izabrao sam transformerse zato što sam veliki ljubitelj filmova. I prosto se nijesam mogao zaustaviti. Njihov život je tek počeo. Ako jednog dana budu čuvali Pariz ili Njujork kao što su čuvali Podgoricu znaću da je moj plan uspio", prenosi list riječi mladog Baletića.

ad141353812

"Na žalost, roboti nijesu tako moćni kao što izgledaju, jer gradska policija već istražuje krađu glave jedne od figura", zaključuje u tekstu Metro.

Jedan od najtiražnijih svjetskih listova Metro je besplatno dostupan čitaocima svakog dana. U tiražu od 1,4 miliona primjeraka svakodnevno se distribuira širom Britanije, a ima i svoje onlajn izdanje.

(RTCG)

Komentari

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.