Dojave o bombama u više podgoričkih škola, u barskoj i danilovgradskoj, učenici i nastavnici evakuisani, provjere u toku

Dojave o bombama u više podgoričkih škola, u barskoj i danilovgradskoj, učenici i nastavnici evakuisani, provjere u toku

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija potvrdilo je da su jutros na adrese nekoliko osnovnih škola u Podgorici putem mejla stigle poruke prijeteće sadržine.

U pitanju su JU OŠ “Marko Miljanov”, JU OŠ “Sutjeska”, JU OŠ “Radojica Perović” i JU OŠ “Pavle Rovinski”, JU OŠ ”Štampar Makarije” i “Milorad Musa Burzan”.

Mejl prijeteće sadržine stigao i na adrese JU OŠ” Vuko Jovović” u Danilovgradu i JU OŠ “Srbija” u Baru.

Uprave škola su odmah obavijestile policiju, učenici, nastavnici i vannastavno osoblje su evakuisani a policijske ekipe su već na terenu, vrši se provjera prostorija, navodi se u saopštenju Ministarstva.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je u stalnoj komunikaciji sa Upravom policije i CB Podgoroca i blagovremeno ćemo obavještavati javnost o svemu”, ističe se u saopštenju.

Preporuka Ministarstva obrazovno-vaspitnim ustanovama je da u najkraćem roku organizuju onlajn nastavu za sve učenike.

“Razumijevajući uznemirenost roditelja i cjelokupne javnosti, ističemo da policijski timovi preduzimaju mjere i radnje u okviru svojih nadležnosti”, zaključuje se u saopštenju.

Pripadnici antidiverzione policije pregledali su juče prostorije u objektima obrazovno-vaspitnih ustanova koje su na mejl adrese dobile poruke prijeteće sadržine i nijesu našli bilo kakve eksplozivne naprave.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.