Namirnice koje ne bi trebalo da naručujete preko dostave
Ilustracija

Namirnice koje ne bi trebalo da naručujete preko dostave

Danas je dostupna dostava ne samo gotovih jela, već i namirnica iz supermarketa. Ne preporučuje se baš svaka od njih za naručivanje i za to postoji dobar razlog.

A ako je u pitanju voće ili povrće, dostavljač možda neće imati vremena da bira, već će zgrabiti prvo što mu dođe pod ruku.

Ako ne vidi da je voćka trula ili oštećena, takvu ćete je i dobiti.

Druga stvar je da se vaša omiljena hrana može pokvariti (tokom vrućine) ili oštetiti tokom transporta.

Zato je dobra ideja izbjegavati naručivanje određenih proizvoda, piše „Real Simple“.

Meko voće

Bilo koja vrsta mekog voća se veoma lako uništava tokom transporta. Zbog toga možda nije najbolja opcija naručiti voće kao što su breskve, nektarine, šljive i kajsije putem dostave.

Jaja i mlječni proizvodi

Jaja i mlječni proizvodi su poznati po tome što se brzo kvare na visokim temperaturama. Takođe, naručivanje sladoleda je još jedno veliko „ne“ u suprotnom, doći će vam vjerovatno istopljen.

Avokado

Svako bira avokado po svojoj želji, neko voli da bude zreo i mek za namaz, a drugi nešto tvrđe da se napravi salata. Postoji mogućnost da dostavljač neće obratiti pažnju na ovo i uzeti onaj koji vam se neće dopasti.

Riba

Bez obzira da li kupujete prerađenu ili svježu ribu, uvijek je najbolje da je kupite sami u prodavnici ili lokalnoj ribarnici kako biste bili sigurni da je svježa. Kada se riba ne drži na odgovarajućoj temperaturi, može razviti bakterije, prenosi City Magazin.

Meso

Kao i riba, sirovo i prerađeno meso je pod većim rizikom od kontaminacije tokom transporta ako se ne drži na adekvatnoj temperaturi, na primjer u frižideru.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.