Tri crnogorska boksera u konkurenciji za medalje

Tri crnogorska boksera u konkurenciji za medalje

Tomislav Đinović u lakoj kategoriji (do 60 kilograma) će prvi u ring i boriće se protiv Francuza Lunes Hamrauija.

Danas je ključni dan za crnogorsku reprezentaciju na Evropskom prvenstvu u Boksu, koje se održava u Beogradu, pošto će se tri boksera boriti za polufinale, samim tim i medalju.

Tomislav Đinović u lakoj kategoriji (do 60 kilograma) će prvi u ring i boriće se protiv Francuza Lunes Hamrauija.

Francuz je prije dvije godine, na Evropskom prvenstvu u Jerevanu, osvojio srebro u težoj kategoriji – poluvelter (do 63,5 kg).

Đinović, bokser BK Zlatičanin, nije bez šansi u meču koji bi trebalo da počne oko 17.45, jer je nedavno na prestižnom turniru “Beogradski pobednik” proglašen za najboljeg borca.

U večernjem terminu u ring će preostala dva crnogorska aduta za odličja, Petar Marčić i Stefan Savković.

Savković će se u polusrednjoj kategoriji (do 71 kg) u drugom meču večernjeg programa (počinje u 18 časova) boriti sa domaćim adutom Jovanom Nikolićem.

Marčićev rival u poluteškoj kategoriji (do 80 kg) u sedmoj borbi večernjeg programa biće još jedan Francuz, Sezar Jožerlan, koji je prije dvije godine na Evropskom prvenstvu za mlade u Sofiji osvojio bronzu u srednjoj kategoriji (do 75).

Izvor:Aktuelno

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.