BEČIĆ SA PIRC MUSAR

BEČIĆ SA PIRC MUSAR

"Vlada započela mandat u izuzetno osjetljivom političkom trenutku"

44. Vlada započela je svoj mandat u izuzetno osjetljivom političkom trenutku, koji je karakterisala disfunkcionalnost institucija i svojevresna blokada procesa evropske integracije, ali je, uprkos tome, uspjela da ostvari u kratkom roku veoma zapažene rezultate, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić, na sastanku sa predsjednicom Slovenije Natašom Pirc Musar.

Bečić je ugostio Pirc Musar sa delegacijom na svečanom radnom ručku u Vili ''Gorica''. Ručku su prisustvovali i ambasadorka Slovenije u Crnoj Gori Bernarda Gradišnik, ministar vanjskih poslova Filip Ivanović i ministarka evropskih poslova Maida Gorčević.

Kako navode iz Vlade, Bečić je izrazio zadovoljstvo posjetom predsjednice Pirc Musar, ističući da naše dvije zemlje njeguju dugogodišnje prijateljske i političke odnose.

''Vaša posjeta daje još jedan snažan pečat našim odličnim političkim odnosima, jer ako se za dvije zemlje može reći da imaju izvanredne odnose lišene bilo kakvih otvorenih pitanja, a pune iskrene podrške i prijateljskog pristupa onda su to Crna Gora i Slovenija. Hvala vam što ste veliki promoteri, zastupnici i afirmatori našeg evropskog puta i što ste to pokazali brojnim djelima", naglasio je Bečić.

On je poručio da su za veoma kratko vrijeme uspjeli da deblokiraju ključne institucije, sprovedu imenovanja u pravosuđu i krenu u snažnu borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Povjerenje i zdrav institucionalan odnos između bezbjednosnog sektora i nadležnih tužilaštava, na prvom mjestu SPO i SDT-a, ali i kvalitetna saradnja sa Europolom, omogućile su nam da na gotovo dnevnom nivou ostvarujemo izvanredne rezultate i započnemo proces vraćanja povjerenja građana u institucije sistema i same izgradnje jakih institucija koje su osnov sigurne budućnosti. Sada su naše snage usmjerene na dobijanje IBAR-a u junu, kako bismo do kraja godine zatvorili veliki broj pregovaračkih poglavlja čime bi Crna Gora definitvno ušla u finalizaciju procesa", saopštio je Bečić.

Predsjednica Slovenije pohvalila je, kako su naveli, postignute rezultate i odlučnost vlasti da se izbori za nacionalnu i regionalnu stabilnost, neophodnu u periodu velikih izazova i sukoba u svijetu.

''Izuzetno mi je drago što Crna Gora i Slovenija nemaju nikakvih otvorenih pitanja, već njeguju isključivo prijateljske odnose. U nama imate iskrenog saveznika i možete računati na našu pomoć na putu ka učlanjenju u EU. Svjedoci smo da crnogorsko društvo u ovom periodu doživljava svojevrsni preporod. Čula sam za brojne rezultate na polju vladavine prava i borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Želim vam da nastavite da koračate tim putem i da 2028. dođem da prva pozdravim evropsku zastavu u Crnoj Gori'', zaključila je Pirc Musar.

Izvor:RTCG

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.