STRIKOVIĆ REAGOVAO

STRIKOVIĆ REAGOVAO

"Vlada se ne može sačuvati izbjegavanjem univerzalnih tema"

Potpredsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Adnan Striković izjavio je da bi za Crnu Goru neglasanje za Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici, bio kamen o vratu državi koja želi ubrzani put u Evropsku uniju (EU).

Striković je reagovao u vezi današnje reakcije premijera Milojka Spajića na pitanje o podršci rezoluciji, istakavši da se ne može Vlada sačuvati izbjegavanjem univerzalnih tema.

"Neglasanje za jednu ovakvu rezoluciju bi bio kamen o vratu državi koja želi ubrzani put u EU, a glasanje je humanustička i državna obaveza koja je mnogo važnija od kratkoročnog interesa pojedinih partija neke parlamentarne većine. Ili ćemo glasanjem stati uz rame partnerima NATO i EU, ili uz rame onih koji su za 30 godina prešli vrlo kratak put od inspiratora do negatora genocida", smatra Striković.

Podsjetimo, Spajić na današnjoj konferenciji nije želio da odgovori na pitanje da li će Vlada Crne Gore kosponzorisati Rezoluciju Ujedinjenih nacija (UN) o genocidu u Srebrenici.

LPŠ

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.