Mirjana Popović predsjednica Apelacionog suda

Mirjana Popović predsjednica Apelacionog suda

Na današnjoj sjednici Sudskog savjeta, na osnovu utvrđene rang liste, za predsjednika Apelacionog suda izabrana je Mirjana Popović.

Savjet je prethodno obavio intervju sa kandidatima prijavljenim na javni oglas - na koji su se prijavile Popović i Dijana Radulović.
- Na osnovu konačnog predloga ocjena Centra za obuku u sudstvu i Državnom tužilaštvu, za vrijeme trajanja teorijskog i praktičnog dijela inicijalne obuke za izabrane kandidate za sudije Privrednog i Upravnog suda Crne Gore, Savjet je utvrdio ocjene za Snežanu Grujić, Krsta Pejovića i Sašu Vukotić. Istovremeno donijete su odluke o njihovom izboru i raspoređivanju, i to Snežana Grujić za sudiju Privrednog suda, a Krsto Pejović i Saša Vukotić za sudije Upravnog suda Crne Gore, saopšteno je iz Sudskog savjeta.

Savjet je na osnovu člana 35 Zakona o Sudskom savjetu i sudijama, a postupajući po javnom oglasu za izbor predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore sačinio listu kandidata koji ispunjavaju zakonom propisane uslove za izbor predsjednika Vrhovnog suda, i istu će dostaviti Opštoj sjednici Vrhovnog suda na dalji postupak.

- Na dati oglas prijavljeni kandidati su Ana Vuković, sudija Vrhovnog suda i Miodrag Pešić, predsjednik Upravnog suda Crne Gore, navodi se u saopštenju.

Za člana Upravnog odbora projekta „Podrška EU integracijama Crne Gore za nezavisno i profesionalno pravosuđe kao ključni preduslov“ Sudski savjet je delegirao sudiju Predraga Tabaša. Projekat je finansiran od strane Evropske komisije kroz evropski instrument za demokratiju i ljudska prava za Crnu Goru (EIDHR), a realizator projekta će biti CEMI i nevladine organizacije Centar za istraživačko novinarstvo i Centar za građanske slobode partneri u projektu.

- Na nastavku sjednice, koji se održava sjutra, Savjet će obaviti intervju sa kandidatima sa za izbor jednog sudije Privrednog suda Crne Gore, po javnom oglasu broj: broj 01-8662/23 od 25.12.2023.godine, a koji su shodno zakonskoj proceduri ostvarili potreban broj bodova na testiranju, odnosno imaju ocjenu sa pravosudnog ispita, navodi se u saopštenju.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.