Vučić: Nisam optimističan povodom rezolucije o Srebrenici
Aleksandar Vučić

Vučić: Nisam optimističan povodom rezolucije o Srebrenici

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Njujorku da je tokom današnjih razgovora sa zemljama azijsko-pacifičkog regiona objasnio sve razloge zbog čega je Srbija protiv usvajanja rezolucije o Srebrenici i da su mnoge zemlje to razumjele.

Kako je kazao, mnoge zemlje su govorile da bi trebalo da se usaglase stavovi, ali da odlaganje ne zavisi od Srbije, prenosi RTS.

“Nastavićemo borbu. Ima rezultata ali je teško. Mali smo za najmoćnije sile, ali istinu ne možete da pobijedite silom i za nas to znači”, rekao je Vučić.

Dodao je da nije optimističan po pitanju toga da će uspjeti da spriječi izglasavanje Rezolucije o Srebrenici, ali da ga to neće spriječiti da nastavi da se bori.

“Znao sam to od početka, da je to gotovo nemoguća misija, ali to ne znači da smjete da se ne borite. Ono što vi čuvate i branite i ono na šta ste se zakleli svom narodu i građanima, to je svetinja i za nas najvažnije, a ne strah pred silom i snagom onih koji su mnogo veći i jači on nas”, rekao je Vučić u izjavi novinarima u Njujorku gdje je prisustvovao sjednici Savjeta bezbjednosti UN o Kosovu.

Izvor: RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.