Vuković-Kuč: Samo osviješten čovjek, dobrog obrazovanja, može pružiti otpor poplavi populizma i nacionalizma koja je zahvatila crnogorsko društva
Aleksandra Vuković Kuč, Foto: DPS

"Da nam živi rad, radna etika i vječna borba za pravdu"

Vuković-Kuč: Samo osviješten čovjek, dobrog obrazovanja, može pružiti otpor poplavi populizma i nacionalizma koja je zahvatila crnogorsko društva

Prvi maj ne bi bio poseban dan da ne podsjeća na veliki protest radnika u Čikagu koji su istakli zahtjeve u obliku tri osmice: osam sati rada, osam sati odmora, osam sati obrazovanja. Iako nikome u Crnoj Gori nije jasno kako se “spržena zemlja”, koju tako okarakterisaše “oslobodioci” prije svoga režima, može preporoditi smanjenjem, a ne dvostrukim povećanjem radnoga vremena, ipak se radujemo sedmočasovnom radu, uz želju da ovaj oslobođeni sat ide u prilog obrazovanju, a ne odmoru, kazala je Aleksandra Vuković Kuč, potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore.

“Samo osviješten čovjek, dobrog obrazovanja, može pružiti otpor poplavi populizma i nacionalizma koja je zahvatila crnogorsko društvo. Da nam živi rad, radna etika i vječna borba za pravdu”, istakla je ona na mreži X.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.