Radiće na suzbijanju svih oblika nelegalnog poslovanja
Održan radni sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Opštine Tivat u susret ljetnjoj turističkoj sezoniOdržan radni sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Opštine Tivat u susret ljetnjoj turističkoj sezoni (Foto: Uprava za i

Radiće na suzbijanju svih oblika nelegalnog poslovanja

Opština Tivat i Uprava za inspekcijske poslove Crne Gore tokom ove ljetnje sezone radiće posvećeno na suzbijanju i smanjenju svih oblika nelegalnog poslovanja, sa ciljem stvaranja povoljnog ambijenta za još jednu uspješnu sezonu.

Održan radni sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Opštine Tivat u susret ljetnjoj turističkoj sezoniOdržan radni sastanak predstavnika Uprave za inspekcijske poslove i Opštine Tivat u susret ljetnjoj turističkoj sezoni (Foto: Uprava za inspekcijske poslove)
To je saopšteno nakon juče održanog sastanka direktorice Uprave za inspekcijske poslove (UIP) Ane Vujošević sa glavnim inpektorom rada, Srđanom Simovićem i predsjednikom opštine Tivat Željkom Komnenovićem.

Kako se navodi u saopštenju tema sastanka bile su zajedničke aktivnosti tokom pojačanog nadzora u ljetnoj sezoni koja predstoji, kao i produbljivanje saradnje između lokalnih i držvnih inspekcijskih službi, saopšteno je z UIP-a.

“Na sastanku je razgovarano o izazovima na terenu tokom vršenja pojačanog nadzora, kao iizazovima lokalne uprave u susret ljetnjoj sezoni te modelima njihovog zajedničkog prevazilaženja i budućim koracima u koordinaciji i sinergijskom djelovanju inspekcijskih službi”, navodi se u saopštenju.

Takođe, dogovoreno je da će Opština Tivat razmotriti mogućnost učestvovanja u troškovima smještaja inspektora, koji će, tokom dvomjesečnog pojačanog nadzora u ljetnjoj turističkoj sezoni, boraviti na teritoriji ove opštine.

“Sagovornici su iskazali su odlučnost i spremnost da planove za nastupajuću turističku sezonu sprovedu u djelo i zajedno omoguće maksimalno poštovanje zakona i zakonskih normi”, zaključuju iz UIP-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.