Ultra Crna Gora se oglasila nakon lažnih tekstova iz srpskih medija: Mi smo ponosni na našu reakciju, imate li se vi čime ponosit?
Ultra Crna Gora

Ultra Crna Gora se oglasila nakon lažnih tekstova iz srpskih medija: Mi smo ponosni na našu reakciju, imate li se vi čime ponosit?

Navijačka grupa Ultra Crne Gore oglasila se saopštenjem nakon niza tekstova koji su izašli oko navijačkih nereda nakon utakmice Srbije i Crne Gore u okviru kvalifiakcija za EURO odigranoj u utorak u Beogradu.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

"Iza nas je još jedno gostovanje, još jedna utakmica i izdanje sa kojim se ponosimo. Nijesmo planirali nikakvo oglašavanje ali zbog raznih pisanja, mnogo lažnih i polu lažnih tekstova prenijetih iz srpskih medija osjećamo dužnost prema našim članovima i simpatizerima da ukratko prenesemo kako je ovo gostovanje prošlo što se navijačke strane tiče i sa tim stavimo tačku na razne priče.

Ukupna brojka u kopu je bila odlična iako je FSS gledao da što više iskomplikuje samo trebovanje karata sa raznim zahtjevima (trebovanje karata sa ličnim podacima 10 dana pred utakmicu, lično podizanje karata uz ostavljanje kopije dokumenta, ne slanjem karata FSCG u Podgoricu već izdavanje na dan utakmice itd). Na kraju u samom kavezu 950 Crnogoraca i Crnogorki!

E sad dio koji se odnosi oko samih nereda na stadionu.

U toku drugog poluvremena iz prostora koji je bio rezervisan za redarsku službu, "srpski obilić sa žutim pancirom" je prišao ogradi i ukrao okačenu zastavu Udruženja Crnogoraca Kula, znači zastavu koja nije navijačka zastava i koja se prvi put i "kačila" na našoj ogradi. Nakon toga dolazi do naše reakcije i sukoba sa redarskom službom i manjeg kontakta sa navijačima Srbije.

"Hrabri Obilić i nekoliko Jugovića sa zapada" trče sa velikim plijenom preko tribine ali na njihovu žalost nalijeću na par momaka iz CG koji im lagano oduzimaju zastavu i pokušavaju da je vrate do naše tribine. U nemogućnosti da priđu kavezu, zastavu pokušavaju da daju komesaru za bezbjednost FSCG koji se nalazio na terenu. Zastavu im oduzima Žandarmerija zbog provjere i poslije 5/6 min ipak dozvoljava da bude vraćena i uručena osobi iz FSCG koji nam je i vraće.

Čitava prča oko same zastave staje u ovih par rečenica. E sad da se ne nastavljaju dalja prepucavanja, mi smo na našu reakciju i stav ponosni, imate li se vi čime ponosit u vašoj akciji to vidjite sami, pa kako vam obraz dozvoli.

Iskoristićemo ovo saopštenje da se zahvalimo službi Hitne pomoći Srbije koja se nalazila u blizini našeg kaveza i koja je nakon utakmice reagovala i pružila pomoć momcima koji su imali povrede. 

Takođe veliko hvala Crnogorcima sa zapadne tribine koji vratiše zastavu!

Crna Gora iznad svega!"

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.