Milatović: Ušao sam u politiku da bi Crnu Goru uveo u EU

Milatović: Ušao sam u politiku da bi Crnu Goru uveo u EU

Uključio sam se u politiku da bih Crnu Goru uveo u EU, rekao je predsjednik Crne Gore Jakov Milatović na ESG Adria Samitu u Tivtu.

-To nije posao jednog čovjeka, ili jedne grane vlasti, to bi trebao biti cilj cijelog društva i donosioca odluka - rekao je Milatović, dodajući da promjene koje se dešavaju pokazuju da zemlje imaju zamah - rekao je Milatović na panelu sa slovenačkom predsjednicom Natašom Pirc Musar.

Kazao je da je sa njom juče razgovaro o tome da Slovenija ove godine slavi 20 godina od ulaska u EU i NATO.

-Zaista je nevjerovatno kako se zemlja promijenila tokom tih 20 godina i možda kako ostatak regiona Zapadnog Balkana nije zaista iskoristio te protekle godine na pravi način u korist naših građana - rekao je MIlatović, dodajući da je danas velika razlika između Zapadnog Balkana i Slovenije.

-Dakle, da direktno odgovorim na vaše pitanje, razlog zašto sam ušao u politiku u Crnoj Gori je da uvedem Crnu Goru u EU. Kada to kažem sa tom jednom rečenicom, ono što takođe želim je da se Crna Gora približi evropskim standardima vladavine prava, da se Crna Gora približi nivou životnog standarda EU, da se Crna Gora približi jednakostostima mogućnosti koja postoji u EU - naveo je Milatović. 

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.