Vučić uvrijedio Slovence:
/ - IZVOR: KOSOVO ONLINE

Vučić uvrijedio Slovence: "Tražimo objašnjenje i izvinjenje"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić u izjavi na marginama sjednice Savjeta bezbjednosti UN upotrijebio je krajnje uvredljive izraze koji ne pripadaju predsjednicima država, a još manje prijateljskim odnosima slovenačkog i srpskog naroda, saopštio je slovenački premijer Robert Golob.

- Riječi podsjećaju iz nekih drugih vremena i nedostojne su dosegnutog nivoa odnosa dvije države. Slovenija obavlja svoj posao u Generalnoj skupštini UN-a i iskreno se zalaže za mir i pomirenje među narodima, stoga je najmanje što možemo očekivati od predsjednika prijateljske Srbije, koji je inače redovan gost u našoj zemlji - navedeno je iz kabineta premijera Goloba.

Vučić je u utorak rekao da je Srbija upala u zamku koju su joj postavili SAD, Švajcarska i Slovenija.

- Kad je kasnila sjednica Savjeta bezbjednosti, pitao sam se o čemu se radi, ali onda smo shvatili da su se to dogovorili s Amerikancima, Slovencima i Švajcarcima. Ne zna se ko je odvratniji, Slovenci ili neko drugi - rekao je Vučić.

Ministarstvo spoljnih poslova Slovenije pozvalo je na razgovor otpravnika poslova u ambasade Srbije u Ljubljani.

Povod su izjave Aleksandra Vučića protiv Slovenije nakon sjednice Savjeta bezbjednosti UN-a o Kosovu.

Ministarka spoljnih i evropskih poslova Slovenije Tanja Fajon riječi srpskog predsjednika Aleksandra Vučića nazvala je uvredljivim i neprihvatljivim, zbog čega su odlučili da pozovu srpskog otpravnika poslova da ih brani.

- Tražimo objašnjenje, izvinjenje, to nije u duhu ni dobrosusedskih i prijateljskih odnosa - rekla je nazvavši Vučićeve riječi neistinitima.

Kako je dodala, ne zamišlja dobru saradnju ako neko izađe s takvim uvredljivim riječima i vrijeđa čitav narod.

- Očekujemo da Srbija djeluje u duhu evropskih vrijednosti koje brani - rekla je Fajon

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.